Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay doğrama nasıl yapılır? Gaziantep usulü doğrama tarifi...

En kolay doğrama nasıl yapılır? Gaziantep usulü doğrama tarifi...
0
82

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
en_kolay_dograma_nasil_yapilir_gaziantep_usulu_dograma_tarifi_1622709654_8738.jpg

Gaziantep mutfağının geleneksel lezzetlerinden doğrama oldukça doyurucu ve besleyici bir yemek. Üzerine eklenen tereyağlı naneli sosuyla da tadına doyum olmuyor. Peki doğrama nasıl yapılır? İşte Gaziantep usulü doğrama tarifi...

Antep yöresi patlıcan yemekleri lezzetiyle meşhurdur. Antep usulü ekşili patlıcan olarak da bilinen bu yemeğe Kilis’te Patlıcan Bastırması (Bastırma Yemeği), Şanlıurfa’da balcan ekşisi (patlıcan ekşisi), ekşili patlıcan sulusu denilir. Gaziantep’te düğünlerin, gelin çeyizinin gideceği günlerin, davet ve şenliklerin yemek menülerinde yer alan ekşili acılı sarımsaklı bu nefis patlıcan yemeğini denemelisiniz. Patlıcan, et ve domatesin, nohut ile buluştuğu bu nefis yemek naneli sosuyla da ayrı güzel oluyor. Mayhoş tadıyla çok seveceğiniz doğramayı bulgur pilavıyla da servis edebilirsiniz.  Doğrama, Gaziantep ve civarında bulgur pilavı ve taze yeşil biber ile tüketiliyor. Bulgur pilavı, doğramanın en büyük eşlikçisi olarak biliniyor. Gazintep'in en özel tatlarından biri olan sumak ekşisi ile mayhoş tadına bayılacağınız, hazırlaması kolay ve lezzeti tavan olan doğrama tarifimizi sizlerle baş başa bırakıyoruz.

GAZİANTEP USULÜ DOĞRAMA TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram kuşbaşı et
200 gram nohut
1 adet kuru soğan
2 adet domates
3 adet sivribiber
3 adet patlıcan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
4-5 diş sarımsak
4 su bardağı su
1 adet limon
Kuru nane

d211o_1622709462_7623.jpg

YAPILIŞI

Nohutu akşamdan ıslatın. Sıvı yağ ve eti tencere alın ve kavurun. Etler kavrulunca üzerine yemeklik doğradığınız soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin.

Daha sonra salça ve 4 su bardağı sıcak suyu da ilave edip pişmeye bırakın.

Yemeğiniz kaynamaya başlayınca önceden ıslattığınız nohutu da ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.

Ardından kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcan, domates, biber ve sarımsakları ilave edin.

Tüm malzemeler pişmeye yakın 1 adet limonun suyunu ekleyin.

Diğer taraftan da tereyağı ve naneyi bir tavada kızdırın.

Yemeğiniz pişince hazırladığınız tereyağlı ve naneli sosu üzerine gezdirip servis edin.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Gaziantep mutfağının klâsik lezzetlerinden doğrama hayli doyurucu ve besleyici bir yemek. Üzerine eklenen tereyağlı naneli sosuyla da tadına doyum olmuyor. Pekala doğrama nasıl yapılır? İşte Gaziantep tarzı doğrama tanımı... Antep yöresi patlıcan yemekleri lezzetiyle meşhurdur. Antep yolu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Doğrama (Gaziantep Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardağı haşlanmış nohut *300 gram yağsız dana kuşbaşı *1 orta boy soğan *3 orta boy patlıcan *2 yeşil biber *2 kapya biber *2 büyük diş sarımsak *1 büyük boy domates *1 buçuk yemek kaşığı domatesbiber salçası karışımı *2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Antep Usulü Doğrama Tarifi İçin Malzemeler *300 gr kuşbaşı kuzu et *6 su bardağı su *1 çay bardağı kadar nohut *1 küçük soğan *1 tatlı kaşığı salça *4 tane sarımsak *1 küçük domates *3 orta boy patlıcan *1 çay kaşığı tuz *1 çay kaşığından az limon tuzu Antep Usulü Doğrama Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Antep Usulü Doğrama Tarifi İçin Malzemeler *250 gr kuşbaşı et *23 patlıcan *Yağ *1 yemek kaşığı domates salçası *1 kuru soğan *2 domates *1 su bardağı haşlanmış nohut *4 diş sarımsak *Limon *Kuru nane Antep Usulü Doğrama Tarifi Yapılışı Yağda etler kavrulur kavrulan etin üzerine diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Antakya Usulü Nefis Babagannuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler *2 büyük patlıcan *4 adet biber 2 kırmızı 2 yeşil acılığı size kalmış *2 büyük domates *3 diş sarımsak *Birkaç dal maydanoz *Birkaç dal nane *1 tatlı kaşığı tuz *Yarım tatlı kaşığı kimyon *2 yemek kaşığı nar ekşisi veya 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,505Konular
982,681Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt