Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay çiçek bamya çorbası nasıl yapılır? Çiçek bamyadan çorba tarifi

En kolay çiçek bamya çorbası nasıl yapılır? Çiçek bamyadan çorba tarifi
0
70

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
en_kolay_cicek_bamya_corbasi_nasil_yapilir_cicek_bamyadan_corba_tarifi_1602315889_3684.jpg

Son günlerde adını sıkça duyduğunuz fiyatı resmen çeyrek altınla yarışan çiçek bamya çorbasının tarifini sizler için araştırdık. Sağlığa faydalarıyla bilinen aynı zamanda doyurucu çiçek bamya çorbası damaklarda iz bırakıyor. Peki en kolay çiçek bamya çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi:

Amasya ve Konya ilimizin Kasım ayında hasadını yaptığı ve çiçeğinin sarı renginden dolayı yöre halkı tarafından 'çeyrek altın' olarak adlandırılan çiçek bamyasından yapılan çorba tarifini sizler için araştırdık.  İçindeki etiyle oldukça da doyurucu olan bamya çorbası yöresel lezzetlerden hoşlananların vazgeçilmezleri arasına girmeye aday.  Selçuklu saraylarında gelişen ve Mevlevi geleneğiyle yoğrulan Konya mutfağının vazgeçilmezlerinden "bamya çorbası", asırlardır başta düğün ve özel davetler olmak üzere sofraların olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Çorbanın kuzu etinden yapılmasından dolayı "etli bamya çorbası" adıyla da bilindiğine işaret eden Işık, "Etli bamya çorbası, düğünlerin ve özel günlerin vazgeçilmezidir. İpe dizilerek kurutulmuş çiçek bamyalar, ovularak tüylerinden arındırıldıktan sonra haşlanır. Daha sonra küçük bamya boyutunda doğranmış kuşbaşı kuzu eti ile birlikte limonlu suda haşlanır. Kuyruk yağıyla et kavrulur, soğan konularak çevrilir. Daha sonra salça ve bamya, ekşili suda pişirilir. Kuyruk yağı çorbaya ayrı bir lezzet verir." diye konuştu.

qwpdn_1602316164_7886.jpg

ÇİÇEK BAMYA ÇORBASI TARİFİ.:

MALZEMELER

100 gram çiçek bamya
200 gram yağsız dana kuşbaşı
1 adet soğan
3 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Limon tuzu (3 tatlı kaşığı)
Tuz
Sirke (Yıkamak için)

9fbCU_1542618211_6473.jpg

YAPILIŞI

Bamyaları iplerinden ayırıp sirkeli suyun içerisinde 4 dakika kadar bekletin.

Ardından sirkeli suyun içerisinden çıkarıp, kaynayan suyun içerisinde limon tuzunu da ekleyerek yaklaşık yarım saat haşlayın.

Bamyalar haşlanırken ayrı bir tencerenin içerisinde kuşbaşı, salça ve soğanı yağda güzelce kavurun.

Kavurduktan sonra azar azar kaynar suyu tencerenin içerisine koyup, 10 dakika kadar kaynatın bu sırada tencerenin kapağını kapatın.

Diğer tencerede haşlanan bamyaların üzerine tuzu ilave ederek altını kapatın. 5 10 dakika daha beklettikten sonra  kevgir yardımıyla suyun içerisinde çıkarın ve salçalı suyun içerisine ilave edin.

Yoğun kıvama gelen çorbayı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt