Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay armut reçeli nasıl yapılır? Armuttan reçel yapmanın püf noktaları

En kolay armut reçeli nasıl yapılır? Armuttan reçel yapmanın püf noktaları
0
59

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
en_kolay_armut_receli_nasil_yapilir_armuttan_recel_yapmanin_puf_noktalari_1597310193_8901.jpg

Meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türün olan reçellere bugün armuttan yapılan tarifini sizlerle tanıştırıyoruz. Tam da mevsimi olan armut reçeli enfes kıvamıyla damaklarda iz bırakacak. Sabah kahvaltılarında mutlaka tüketmek isteyeceğiniz muhteşem armut reçeli tarifi yazımızın detaylarında.

Ülkemizin dört bir yanında yetişebilen armut adeta bir vitamin kaynağı. kabuğunda bolca lif miktarı bulunmasından dolayı sindirime iyi geldiği bilinen armut uzmanlar tarafından da sık sık öneriliyor. İster kışın isterseniz yazın da tüketebileceğiniz armut meyvesini mutfakta da birçok alanda kullanabilirsiniz. Örneğin armut reçeli. Ağustos ayıyla birlikte kolları sıvayıp lezzetli bir reçel tarifi arayanlar için armut reçeli tarifini hazırladık. kendine özgü biçimiyle ince kabuklu, yumuşak çekirdekli, eti bol sulu armutlardan armut reçeli yapmak isterseniz, püf noktalarıyla birlikte hazırladığımız tarifi inceleyebilirsiniz.

aC06Q_1597311997_9928.jpg

ARMUT REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım kilo armut
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3 adet karanfil
1 tane çubuk tarçın
Yarım limonunun suyu

r56ST_1597310263_5774.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle armutları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından ikiye bölüp, çekirdekli kısımları çıkarın.

Çekirdeklerini çıkardığınız armutları küp küp doğrayıp, kenara alın.

Bu sırada bir tencerenin içerisine su ve şekeri alıp pişmeye bırakın. En son armutları da ilave edip güzelce pişmesini sağlayın.

5-6 dakika sonra tencereye tarçın ve karanfilleri ekleyin.

Yaklaşık 45-50 dakikada reçel kıvam alacaktır. Kıvam alan ve rengi dönen reçele limon suyunu ekleyip karıştırın.

Limonu ekledikten sonra reçeli 5 dakika daha pişirin sonrasında ocaktan alın.

Ilınan reçeli kavanozlara alın ve soğuduğunda ağzını kapatıp saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,507Konular
982,857Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt