Soğuk algınlığı, mide rahatsızlıkları gibi hastalıklarda akla ilk gelen bitki ıhlamurdur Bu gibi durumlarda ıhlamur içmek rutin bir alışkanlıktan öte hastalıklarla mücadele etmek açısından uzmanlar tarafından da onaylanmış bir yöntemdir Özellikle soğuk algınlığı ve stres üzerindeki hafifletici etkisi yüzünden uzmanlar, ıhlamuru çay olarak günde 2 veya 4 kez içmenin iyi olduğunu söylüyor
Ihlamur çiçekleri ve yaprağının demlenmesiyle elde edilen çaya sarı rengini veren içeriğindeki flavonoitler, hoş kokuyu veren ise uçucu yağlardır Ülkemizde üç çeşit ıhlamur satılmaktadır Çiçek ıhlamur, ıhlamur ve yaprak ıhlamur olarak pazarlaması yapılan ıhlamurda dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri ağır metal, pestisit artıkları ve mikroorganizma taşımıyor olmasıdır Bu yüzden açıkta satılan ürünleri alırken güvendiğiniz ve bildiğiniz bir yerden alışveriş yapmanızı öneriyoruz
Ihlamur çok eskiden beri soğuk algınlığında ter döktürücü ve göğüs yumuşatan bir bitki olarak tanınmıştır Herhangi bir yan etkisi olduğu tespit edilmemiş olan ıhlamuru dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz Ancak en doğru yöntem çay olarak günde 24 fincandır Migren, histeri, damar sertliği ve tansiyon için de kullanılan ıhlamur içildiğinde kişiye rahatlama hissi verir
Ihlamur çayını en doğru hazırlama şekli 1 fincan için 2 gr ölçüsü esas alınarak, porselen veya cam demlikte hazırlanmalıdır Kaynamaya yakın su eklenerek 510 dk demlenir ve bu şekilde içilir Ihlamuru daha uzun süre demlediğiniz takdirde rengi kırmızıya dönmekte ve uçucu yağlar kaybolmaktadır Kokusunu ve aromasını kaybeden ıhlamur içmek istemiyorsanız, çok uzun süreler demlemeden tüketmelisiniz
Nezle, grip ve soğuk algınlığı durumlarında hastalığın hafiflemesi amacıyla içildiği gibi, rahatlama açısından keyif için de içilebilir Stresi azaltıp, rahatlama hissi veren ıhlamur, özellikle soğuk kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biridir
Ihlamur çiçekleri ve yaprağının demlenmesiyle elde edilen çaya sarı rengini veren içeriğindeki flavonoitler, hoş kokuyu veren ise uçucu yağlardır Ülkemizde üç çeşit ıhlamur satılmaktadır Çiçek ıhlamur, ıhlamur ve yaprak ıhlamur olarak pazarlaması yapılan ıhlamurda dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri ağır metal, pestisit artıkları ve mikroorganizma taşımıyor olmasıdır Bu yüzden açıkta satılan ürünleri alırken güvendiğiniz ve bildiğiniz bir yerden alışveriş yapmanızı öneriyoruz
Ihlamur çok eskiden beri soğuk algınlığında ter döktürücü ve göğüs yumuşatan bir bitki olarak tanınmıştır Herhangi bir yan etkisi olduğu tespit edilmemiş olan ıhlamuru dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz Ancak en doğru yöntem çay olarak günde 24 fincandır Migren, histeri, damar sertliği ve tansiyon için de kullanılan ıhlamur içildiğinde kişiye rahatlama hissi verir
Ihlamur çayını en doğru hazırlama şekli 1 fincan için 2 gr ölçüsü esas alınarak, porselen veya cam demlikte hazırlanmalıdır Kaynamaya yakın su eklenerek 510 dk demlenir ve bu şekilde içilir Ihlamuru daha uzun süre demlediğiniz takdirde rengi kırmızıya dönmekte ve uçucu yağlar kaybolmaktadır Kokusunu ve aromasını kaybeden ıhlamur içmek istemiyorsanız, çok uzun süreler demlemeden tüketmelisiniz
Nezle, grip ve soğuk algınlığı durumlarında hastalığın hafiflemesi amacıyla içildiği gibi, rahatlama açısından keyif için de içilebilir Stresi azaltıp, rahatlama hissi veren ıhlamur, özellikle soğuk kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biridir