Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En İyi Dualar

En İyi Dualar
0
190

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
En İyi Dualar Nelerdir
En İyi Dualar Nelerdir Nasıl Dua Yapılır

Duanın ne dek kayda değer olduğunu,özellikle farz namazlarından sonra yapılan duanın makbuliyetini biliyoruz

En İyi dua yoktur Arkadaşça dua vardır,el açıp onlarca hoş kelamı sıralak duayı hoş yapmaz,makbul yapmaz Dua da ihlas olmalıdır ve dua hayırlı olmalı oysa ayrıca edene ayrıca edilene faideli olsun

Resûlullah şu duâyı fazla okurdu,Allahümme innî es'elükessıhhate velâfiyete velemânete ve hüsnelhulkı verrıdâe bilkaderi birahmetike yâ Erhamerrâhimîn Bunun mânası, (Ya Rabbî! Senden, sıhhat ve âfiyet ve emânete hıyânet etmemek ve hoş ahlâk ve kaderden râzı olmak istiyorum Ey acıma sahiplerinin en merhametlisi! Merhametin hakkı için, bunları bana ver!) demektir Biz de, ulu ve şanlı Peygamberimiz gibi duâ etmeliyiz

Yatarken Okunacak Duâlar

Nebiyyi Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurmuşlardır

Uyku için yatağa yatarken evvelâ Fatiha, sonra İhlâsı şerîf okursan ölümden diğer her şeyden emîn olursun

Nebiyyi Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz buyurmuşlardır fakat: Yatağına girdiğin zaman şöyle de:

Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh

Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru Kendisinden diğer ilah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allaha istiğfar eder ve günahlarıma pişman olup Ona sığınırım

Nasuh tövbesi

Allahümme ente rabbî lâ ilâhe illâ ente halâktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve vadike mestetatü eûzü bike min şerri mâ sanatü ebûü kir bi nimetike aleyye ve ebûü bizenbî fağfir lî feinnehû lâ yağfirüzzünûbe illâ ente

Allahım sen benim Rabbimsin Senden başka ilâh yoktur Sen beni yarattın Ben de senin kulunum Gücüm yettiği değin senin vadin ve ahdin üzerineyim Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım Senin bana verdiğin nimetini îtiraf ederim Günahımı da îtiraf ederim Beni mağfiret et Çünkü günahları ancak sen bağışlarsın

Bismillahirrahmanirrahim Bismillahillezi, layedurru maasmihi şeyün fil ardı vela fissema ve hüvessemiulalim (3 kez SabahAkşam)

Allahümme innî eselükessıhhate velâfiyete velemânete ve hüsnelhulkı verrıdâe bilkaderi birahmetike yâ Erhamerrâhimîn Ya Rabbi!

Senden, afiyet ve afiyet ve emanete hıyanet etmemek ve hoş ahlâk ve kaderden razı edinmek istiyorum Ey acınacak şey sahiplerinin en merhametlisi! Merhametin hakkı için, bunları bana ver! *

858,500Konular
982,385Mesajlar
32,978Kullanıcılar
brk0079Son üye
Üst Alt