
En Uygun Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 460 gram un (4.5 su bardağı)
- 350 gram sütlü çikolata (Bir kısmı fırına girmeden üzerine konulacak)
En Uygun Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak fırınınızı fanlı ayarda 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Bir kapta un, karbonat ve tuzu harmanlayın.
- Margarin ve toz şekeri kremsi bir kıvam alana kadar çırpın. Vanilyayı ekleyip tekrar çırpın ve yumurtayı ekleyip yalnızca karışana kadar çırpıp çabucak kapatın.
- Unlu karışımı ekleyip çırpmaya devam edin, hamur haline gelir gelmez durdurun. Son olarak çikolata modüllerinin bir kısmını ekleyin ve elinizle hamuru karıştırın.
- Hamurdan cevizden biraz büyük modüller koparıp yuvarlayın ve öylece tepsiye dizin üzerine bastırmayın zati pişerken yayılacaklar. Kalan çikolata parçacıklarını da üzerlerine iliştirip 10-12 dakika kadar pişirin.
1. Tarife yumurta ekledikten sonra mutlaka çok fazla karıştırılmayacak, kurabiyenizin sert olmasına sebep olur.
2. Pişirme mühletine sadık kalmak, fırından çıktıklarında pişmemiş hissiyatına kapılsanız dahi emin olun durdukça sertleşeceği için daha fazla pişmeye gereksinimleri yok.