Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En güzel baklava nasıl açılır?

En güzel baklava nasıl açılır?
0
150

moderatör

Super Mod
Katılım
Tem 28, 2022
Mesajlar
5,461
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
17

Baklavanın gevrek olması için ne yapmalı?​

Limon suyu ya da sirke Dışı çıtır çıtır bir baklava yapmak istiyorsanız hamur karışımına yarım limonun suyunu ya da birkaç damla sirkeyi katmayı unutmayın. Bu asitli malzemeler hamurun piştiği zaman gevrek olmasını sağlar.

Baklava hangi unla açılır?​

Baklava hamuru için sarı, sert buğday unu kullanırsanız lezzeti daha iyi yakalarsınız. Kimi mısır nişastasını tercih etse de, buğday nişastasını kullanmanız halinde, hamurun oklavaya ve zemine yapışıp dağılmasını önlemiş olursunuz. Tereyağı baklavanın lezzetini artıracaktır.

Baklava hamur olmaması için ne yapmalı?​

Baklava hamuruna maya ya da kabartma tozu konmaz. Klasik baklava hamurunda un, yumurta, su, tereyağı gibi malzemeler olur. Hamurun en önemli püf noktası ise içerisine sirke ilave etmek. Sirke ilavesiyle baklavalar o kıyır kıyır dokusunu daha kolay kazanır ve şekerlenmez.

Baklavanın çitir çitir olmasi için şerbeti nasıl olmalı?​

Orta boy bir tepsi baklava için en uygun şerbet 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı sudan hazırlanan bir şerbet oluyor. Daha büyük bir tepside şerbetinizi hazırlıyorsanız 1 bardak daha arttırarak 4 su bardağı toz şekere 4 su bardağı su şeklinde de yapabilirsiniz.

Baklava açmak için hangi nişasta kullanılır?​

Baklava için gereken en önemli malzemelerden biri de nişastadır. Taze ve ince buğday nişastası yufkalarınızı açmak için en doğru seçimdir.

Baklavanın şerbeti sıcak mı dökülür soğuk mu?​

Baklava şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? Şekerpare gibi kurabiyeyi andıran şerbetli tatlılarda şerbetin sıcak, tatlının da sıcak olması gerekiyor. Ancak baklava gibi yufkalı tatlılarda tatlı sıcakken şerbetin oda sıcaklığında soğumuş olması gerekir.

Baklava hamuru Nişastasız açılır mı?​

Şöbiyet baklava tarifi, sodalı baklava. Baklava için gereken en önemli malzemelerden biri de nişastadır. Taze ve ince buğday nişastası yufkalarınızı açmak için en doğru seçimdir.

Baklavalık un nasıl olmalı?​

Baklavalık un üretiminde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin durum buğdayı olarak bilinen Zenit çeşidi de tercih edilen buğdaylar arasındadır. Durum buğdayının sert yapısı baklavaya gevreklik kazandırır. Unun partikül iriliği arttıkça baklavanın şerbet çekme özelliği de artmaktadır [4].
 

Similar threads

Baklavalık yufka ile ne yapabilirim? Baklava yufkası sadece tatlılar için değil tuzlu lezzetler için de kullanılıyor. İşte baklava yufkasıyla yapabileceğiniz lezzetlerden bazıları… Gözleme. … Kıymalı Kol Böreği. … Peynirli Sufle. … Katmer. … Elmalı Pasta. … Fındık Lahmacun. … Tahinli Kurabiye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
501
Osmanlı mutfağının en güzel armağanı olan baklava bayram sofralarının baş tacı olmayı sürdürüyor. Bayrama az bir zaman kalan misafirlerinize sunabileceğiniz aynı zamanda kendi ellerinizle baklava yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Peki, çıtır bir baklavanın sırrı nedir? Baklava nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Osmanlı mutfağının en hoş armağanı olan baklava bayram sofralarının baş tacı olmayı sürdürüyor. Bayrama az bir vakit kalan konuklarınıza sunabileceğiniz tıpkı vakitte kendi ellerinizle baklava yapmak istiyorsanız bu tanım tam size nazaran. Pekala, çıtır bir baklavanın sırrı nedir? Baklava nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Bayramın vazgeçilmez tatlılarından olan baklavanın şerbetini hazırlarken bazı püf noktalara dikkat etmekte fayda var. Hem baklavanın çıtır olması hem de adeta hazır alınmış gibi kıvamını tutturmak istiyorsanız bu yazımıza göz atmalısınız. Peki, baklavalara lezzet veren baklava şerbeti nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Baklava, Türk mutfağının en sevilen tatlılarının başında geliyor. Lakin çok fazla materyale muhtaçlık duyulmadan yapılmasına karşın hamurunu açmak maharet gerektirdiğinden birçok kişi baklava yapmaya çekiniyor. Zira bildiğiniz üzere en hoş baklavanın 40 katlı olması gerektiği söyleniyor. Neyse...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt