Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En Büyük Cömert

En Büyük Cömert

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Önemli bir sefer hazırlığı yapılıyordu Peygamberimiz herkesten yapabileceği yardımı en üst sınırda yapmasını istedi Hz Ömer bu isteğe uyarak büyük miktarda bir yardımla Hz Peygamberin huzuruna çıktı Hz Peygamber sordu:

Ya Ömer, malının ne kadarını yardım olarak getirdin?

Hz ömer cevap verdi:

Tam yarısını getirdim ya Resulallah, size getirdiğim kadar da geride var

Biraz sonra Hz Ebû Bekir geldi O da büyük bir yardımda bulundu Hz Peygamber ona da sordu:

Malının ne kadarını getirdin? Cevap verdi:

Tamamını getirdim ya Resulallah, evimde Allah ve Resulünün sevgisinden başka bir şey bırakmadım

Bunun üzerine Allah'ın Resulü şöyle buyurdu:
Allah yolunda fedakarlıkta Ebû Bekir'i kimse geçemeyecek

Kaynak : Kıssadan Hisseler , İsmail ÖZCAN

Similar threads

PEYGAMBERE BAĞLILIK Mekke'nin fethinden sonra İslâm'ı kabul edenler arasında Hz Ebû Bekir'in babası Ebû Kuhâfe de bulunuyordu Yaşı sekseni aşmış, âmâ bir kişi olan Ebû Kuhâfe, Hz Peygamber'in huzurunda hidayete ermekte geç kalmışlığını telâfi edercesine aşkla kelimei şehadet getiriyordu Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
208
PEYGAMBERE BAĞLILIK Mekke'nin fethinden sonra İslâm'ı kabul edenler arasında Hz Ebû Bekir'in babası Ebû Kuhâfe de bulunuyordu Yaşı sekseni aşmış, âmâ bir kişi olan Ebû Kuhâfe, Hz Peygamber'in huzurunda hidayete ermekte geç kalmışlığını telâfi edercesine aşkla kelimei şehadet getiriyordu Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Hz Ebû Bekir, daha Müslüman olmamıştı Çok te'sîrinde kaldığı bir rü'yâ gördü Gökten dolunay inip, Kâ'bei muazzamaya gelmiş ve sonra parça parça olmuş, parçalar Mekke'deki her evin üzerine düşmüş, sonra da tekrar bir araya gelip göğe yükselmişti Fakat, kendi evine düşen ay parçası evde kalmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
191
Hz Ebû Bekir Sıddîk (ra) “Güneş, peygamberler hariç, Ebû Bekir’den daha faziletli bir insan üzerine doğup batmamıştır Allah Rasülü (sa) buyurur: “Allah’ın benimle gönderdiği ilim ve hidayet, yeryüzüne sağnak halinde yağan yağmura benzer Kara parçasının bir kısmı bu rahmet yağmurunu emer ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Hâtemû'lEnbiya Efendimizin pâk ruhları artık Alâyı İlliyyin'e En Yüksek Makama yükselmişti Ezvacı Tâhirat, üzerine bir örtü örttüler ve feryada başladılar! O sırada annesi tarafından Hz Resûlullah'ın son anlarını yaşadığınıhaber alan Hz Üsame, hareket etmeyip ordusuyla Mescidi Şerife gelmişti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt