iltasyazilim
FD Üye
En Beğenilen Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket tereyağı veya margarin(250 gr)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı ılık süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru toz maya
*1 çay kaşığı mahlep(isteğe bağlı)
*2 yumurta(sarının biri üzeri için)
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un(200 ml’lik bardakla 5 bardaktan birazcık fazla)
Üzeri için :
*Ayırdığınız yumurta sarısı
En Beğenilen Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı Dışı kıyır kıyır içi yumuşacık, damakları şenlendiren, yiyenlerin hazır zannetiği nefis pastane poğaçası…
Ilık sütü, toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alın Üzerini temiz bir bezle örtüp, 10 dakika dinlendirin Köpük köpük olduğunda, Oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarini, un hariç diğer malzemeleri ilave edip elinizle tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın Azar azar aldığı kadar un ilave edip yumuşak kıvamda yoğurun Üzerini temiz bir bezle örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp ister sade isterseniz iç harcıyla hazırlayıp, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizikler atın Tepsi mayası için 45 dakika daha dinlendirip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Pişen poğaçaları 10 dakika dinlendirip sıcak sıcak afiyetle tüketin
Poğaçalarımı fırından çıkardığımda genelde üzerlerini temiz bir bezle örtüp 10 dakika dinlendiririm Fakat bu tarifte dışının kıyır kıyır olmasını istediğim için örtmüyorum Siz daha yumuşak olsun isterseniz fırından çıkar çıkmaz üzerini örtüp 10 dakika bekledikten sonra afiyetle tüketilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*1 paket tereyağı veya margarin(250 gr)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı ılık süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru toz maya
*1 çay kaşığı mahlep(isteğe bağlı)
*2 yumurta(sarının biri üzeri için)
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un(200 ml’lik bardakla 5 bardaktan birazcık fazla)
Üzeri için :
*Ayırdığınız yumurta sarısı
En Beğenilen Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı Dışı kıyır kıyır içi yumuşacık, damakları şenlendiren, yiyenlerin hazır zannetiği nefis pastane poğaçası…
Ilık sütü, toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alın Üzerini temiz bir bezle örtüp, 10 dakika dinlendirin Köpük köpük olduğunda, Oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarini, un hariç diğer malzemeleri ilave edip elinizle tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın Azar azar aldığı kadar un ilave edip yumuşak kıvamda yoğurun Üzerini temiz bir bezle örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp ister sade isterseniz iç harcıyla hazırlayıp, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizikler atın Tepsi mayası için 45 dakika daha dinlendirip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Pişen poğaçaları 10 dakika dinlendirip sıcak sıcak afiyetle tüketin
Poğaçalarımı fırından çıkardığımda genelde üzerlerini temiz bir bezle örtüp 10 dakika dinlendiririm Fakat bu tarifte dışının kıyır kıyır olmasını istediğim için örtmüyorum Siz daha yumuşak olsun isterseniz fırından çıkar çıkmaz üzerini örtüp 10 dakika bekledikten sonra afiyetle tüketilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun