
Elyaf Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 3.5-4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.5-2 tatlı kaşığı tuz
- 6-6.5 bardak un (Kıvama nazaran artırılabilir)
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Elyaf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle su ve sütü ılıtalım.
- Su ve sütü bir yoğurma kabına alalım üstüne maya ve şekeri ekleyip biraz mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalandıktan sonra yumurtayı sıvı yağı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- 6 bardak unu kesin alıyor ancak tekrar de bardak ölçüsü farklılaşabilir ona nazaran ekleyebilirsiniz. Benim kullandığım ölçü 200 ml’lik bardak ölçüsüdür.
- Hamurun 40-45 dakika mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalandıktan sonra istediğiniz formu verebilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı ve susam, çörek otu ekleyelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Elyaf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı