elektronikci
FD Üye
Elmas Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı yada margarin (Oda ısısında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 adet vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 3,5 – 4 su bardağı un
- Toz şeker
- Kahvaltılık çikolata yahut çikolata sosu
Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kapta tereyağı ve pudra şekeri krema haline gelene kadar karıştıralım.
- Yumurta kakao vanilya kabartma tozu ekleyip karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek kulak göğsü kıvamında olacak biçimde yoğuralım çok katı bir hamur olmasın.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım şeker buluyoruz.
- Ortalama parmağımız ile az bir çukur yapıyoruz.
- 180 derece fırında pișiriyoruz.
- Pişen kurabiye parmağımız hafif bastırdığımız yere kahvaltılık çikolata dolduruyoruz.Afiyet olsun.Not; fırın kesinlikle evvelden ısıtın yoksa biçim bozulabilir.
Çukurlar piştiği vakit kapanma olabiliyor çukur olan kısmına çikolata doldurulabiliyor.
Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.