iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Turtam Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr Margarin ( Erimiş)
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet kabartma tozu
*1 çay kaşığı sirke
*2 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar Un
İç elmalı malzemesi için;
*4 adet elma ( rendesi)
*Tarçın (isteğinize göre ayarlayın az veya çok)
*4 yemek kaşığı şeker ( şeker de isteğinize göre ayarlayabilirsiniz )
*( Benim dolabımda her daim elmalı hacım vardır Önceden yapıp hazırlıyorum kurabiye milföy gibi tatlılar da kullanıyorum )
Üzeri İçin;
*Pudra şekeri
Elmalı Turtam Tarifi Yapılışı İlk olarak margarini eritin ve soğumasını sağlayın
Elmaları rendeleyin ,tarçını, şekeri, koyup suyunu çekene kadar pişirelim ve soğumasını sağlayın
Yoğurma kabına erimiş ve soğumuş olan margarini, şekeri ,sıvı yağı, yoğurt, sirke, kabartma tozunu ekleyip yoğuralım ve kontrollü bir şekilde unu ekleyelim ( margarini erittiğimiz için un ister dikkatli olun)
Gevrek bir hamur olaması için hamurumuz mutlaka yumak bir hamur elde ediniz
Kabın üstünü bir bezle kapatıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin
Ve istediğiniz şekilde yapınız resimde gördüğünüz gibi yapabilirsiniz tepsiye dizin 180 derecede üzeri hafif kızarınca fırından çıkarın servis yapınca üzerine pudra şekeri eleyin
Mutlaka deneyin derim ne zaman misafirim gelse mutlaka tarifini isterler tam not alırım ağızda dağılan gevrek bir elmalı turta oluyor
Kolay gelsin AFİYET OLSUN???
*
*
*
*
*
*250 gr Margarin ( Erimiş)
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet kabartma tozu
*1 çay kaşığı sirke
*2 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar Un
İç elmalı malzemesi için;
*4 adet elma ( rendesi)
*Tarçın (isteğinize göre ayarlayın az veya çok)
*4 yemek kaşığı şeker ( şeker de isteğinize göre ayarlayabilirsiniz )
*( Benim dolabımda her daim elmalı hacım vardır Önceden yapıp hazırlıyorum kurabiye milföy gibi tatlılar da kullanıyorum )
Üzeri İçin;
*Pudra şekeri
Elmalı Turtam Tarifi Yapılışı İlk olarak margarini eritin ve soğumasını sağlayın
Elmaları rendeleyin ,tarçını, şekeri, koyup suyunu çekene kadar pişirelim ve soğumasını sağlayın
Yoğurma kabına erimiş ve soğumuş olan margarini, şekeri ,sıvı yağı, yoğurt, sirke, kabartma tozunu ekleyip yoğuralım ve kontrollü bir şekilde unu ekleyelim ( margarini erittiğimiz için un ister dikkatli olun)
Gevrek bir hamur olaması için hamurumuz mutlaka yumak bir hamur elde ediniz
Kabın üstünü bir bezle kapatıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin
Ve istediğiniz şekilde yapınız resimde gördüğünüz gibi yapabilirsiniz tepsiye dizin 180 derecede üzeri hafif kızarınca fırından çıkarın servis yapınca üzerine pudra şekeri eleyin
Mutlaka deneyin derim ne zaman misafirim gelse mutlaka tarifini isterler tam not alırım ağızda dağılan gevrek bir elmalı turta oluyor
Kolay gelsin AFİYET OLSUN???
*
*
*
*
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.