Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Turtam

Elmalı Turtam

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Elmalı Turtam Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr Margarin ( Erimiş)
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet kabartma tozu
*1 çay kaşığı sirke
*2 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar Un

İç elmalı malzemesi için;

*4 adet elma ( rendesi)
*Tarçın (isteğinize göre ayarlayın az veya çok)
*4 yemek kaşığı şeker ( şeker de isteğinize göre ayarlayabilirsiniz )
*( Benim dolabımda her daim elmalı hacım vardır Önceden yapıp hazırlıyorum kurabiye milföy gibi tatlılar da kullanıyorum )

Üzeri İçin;

*Pudra şekeri

Elmalı Turtam Tarifi Yapılışı İlk olarak margarini eritin ve soğumasını sağlayın
Elmaları rendeleyin ,tarçını, şekeri, koyup suyunu çekene kadar pişirelim ve soğumasını sağlayın
Yoğurma kabına erimiş ve soğumuş olan margarini, şekeri ,sıvı yağı, yoğurt, sirke, kabartma tozunu ekleyip yoğuralım ve kontrollü bir şekilde unu ekleyelim ( margarini erittiğimiz için un ister dikkatli olun)
Gevrek bir hamur olaması için hamurumuz mutlaka yumak bir hamur elde ediniz
Kabın üstünü bir bezle kapatıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin
Ve istediğiniz şekilde yapınız resimde gördüğünüz gibi yapabilirsiniz tepsiye dizin 180 derecede üzeri hafif kızarınca fırından çıkarın servis yapınca üzerine pudra şekeri eleyin
Mutlaka deneyin derim ne zaman misafirim gelse mutlaka tarifini isterler tam not alırım ağızda dağılan gevrek bir elmalı turta oluyor
Kolay gelsin AFİYET OLSUN???

*
*
*
*
*

858,505Konular
982,786Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt