
Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Göz kararı 2.5 -3 su bardağı un
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Pudra şekeri
- 4 – 5 elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamurumuzu hazırlayalım.Un hariç bütün materyallerimizi yoğurma kabına alalım.
- Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra bu hamurdan yaklaşık bir elma büyüklüğünde modül koparalım.
- Elimizle biçim verdikten sonra yahut streç ile biçim verip dondurucuda donduralım.
- Dondururken streci çıkaralım yoksa çabuk donmaz direk dolaba koymamız gerekiyor????.
- Daha sonra dikdörtgen borcamımızı alıp margarin ile kenarlarına kadar yağlayalım.
- Kalan hamurumuzu borcamımıza yayalım.
- Çatal ile tabanına delikler açılım.
- Elmalı harcımıza geçelim.
- Elmaları yıkayıp rendeledikten sonra tavamıza alalım.
- Üzerine şekeri koyup yaklaşık 10 dakika pişirelim.
- Ocaktan alınca tarçını ek edelim karıştıralım.
- Daha sonra borcamda ki hamurumuzun üzerine elmalı harcımızı dökelim.
- Derin dondurucuda donmuş olan hamurumuzu alıp üzerine rendeliyoruz.
- 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ????.????Elmalı turtamiı hazır ????İsteyen servis kademesinde üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapabilir.