
Elmalı Turta Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
- 1 bardak pudra şekeri
- 1 paket margarin ya da 250 gram tereyağı
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 5 bardak)
- 3-4 adet elma
- 1,5 su bardağı şeker
- Tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle rendelediğimiz elmaları şeker ile suyunu çekene kadar kavurup, tarçını ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur için; pudra şekeri ve yağı yeterlice birbirine yediriyoruz. Başka materyalleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Unu denetimli ekleyelim.
- Hamuru ikiye bölüyoruz. Yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Bir modülünü kalıbın tabanına yayıyoruz.
- Üzerine elmalı harcı koyup hamurun başka yarısını üzerine rendeliyoruz. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun ????

Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı