Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Elmalı harç için;
- 8 adet orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı şeker
- Bir avuç küçük parçalanmış ceviz
- 1 paket tereyağı
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 2 adet kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce elmalı harç yapılır. Bunun için bütün malzemeler bir tavaya alınır ve suyunu iyice çekene kadar pişirilir, ardından soğumaya bırakılır.
- Şeker ve yumurta mikserde iyice çırpılır.
- Yeterince yumuşamış tereyağı eklenerek çırpmaya devam edilir.
- İyice karışan karışıma kabartma tozu ve un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Bu hamurdan 4 adet el içinde yumruk ayarında hamur oluşturularak dondurucuda bekletilir.
- Kalan hamur orta boy tepsinin içine incecik bir tabaka şekilde tepsiye yerleştirilir.
- Soğuyan elmalı harç tepsideki hamurun üzerine boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir.
- Buzdolabından çıkardığımız hamur parçaları tek tek rendelenerek tepsinin üst tarafı kaplanır.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.