elektronikci
FD Üye

Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
Hamur için;
- 200 gram oda ısısında tereyağ yahut margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 su bardağı un (una nazaran farklılık gösterebilir azar azar ekleyin)
İç harcı için;
- 6-7 adet kırmızı elma
- 1 avuç kırılmış ceviz
- 6-7 yemek kaşığı toz şeker (artabilir damak tadına göre)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcı için elmaları rendeleyip tavaya alalım.
- Biraz karıştırdıktan sonra şeker, tarçın ve cevizi ekleyelim.
- Suyunu salıp çekene kadar elmaları pişirelim daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Hamur için bütün gereçleri bir kapta karıştırıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan az bir kısım alıp dondurucuya koyalım.
- Hamuru pişireceğimiz kalıba eşit bir formda yayalım (ben büyük borcam kullandım isterseniz tart kalıbı kullanabilirsiniz).
- Soğuyan harcı hamurun üzerine yayıp buzluktan çıkardığımız hamuru üzerine rendeleyelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edelim.Afiyet olsun.