Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Turta

Elmalı Turta

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
elmali-turta.jpg

Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler


Hamur için;
  • 200 gram oda ısısında tereyağ yahut margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 su bardağı un (una nazaran farklılık gösterebilir azar azar ekleyin)
Bardak ölçüsü; 200 ml

İç harcı için;
  • 6-7 adet kırmızı elma
  • 1 avuç kırılmış ceviz
  • 6-7 yemek kaşığı toz şeker (artabilir damak tadına göre)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İç harcı için elmaları rendeleyip tavaya alalım.
  2. Biraz karıştırdıktan sonra şeker, tarçın ve cevizi ekleyelim.
  3. Suyunu salıp çekene kadar elmaları pişirelim daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  4. Hamur için bütün gereçleri bir kapta karıştırıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  5. Hamurdan az bir kısım alıp dondurucuya koyalım.
  6. Hamuru pişireceğimiz kalıba eşit bir formda yayalım (ben büyük borcam kullandım isterseniz tart kalıbı kullanabilirsiniz).
  7. Soğuyan harcı hamurun üzerine yayıp buzluktan çıkardığımız hamuru üzerine rendeleyelim.
  8. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  9. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edelim.Afiyet olsun.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt