
Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için;
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 250 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı nişasta
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
Elmalı Turta Tanımı Yapılışı
- Elmaları şekerle pişirelim. Tarçın ve cevizi ekleyip ocağın altını kapatalım.
- Hamur için un hariç bütün malzemeyi karıştırma kabına alalım.
- Güzelce karıştıktan sonra yavaş yavaş unu ekleyelim. Orta sert bir hamur elde edelim.
- 4, 5 benim hamuruma tam geldi siz yeniden de denetimli ekleyin.
- Yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım. Merdane yardımı ile 2 cm kalınlığında olacak halde açalım.
- İç harçtan koyalım. Bir hamur daha açalım ve rulo hamur şekillendirme aparatı ile bir çeşit kesip hamurun üzerine kapatalım yuvarlak bir kapak ile keselim.
- Siz istediğiniz üzere üzerini şekillendirebilirsiniz. 180 derecede ısınmış fırında üzerleri hafif kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim.