iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 adet yumurta, 1 paket eritilmiş margarin (250 gr), 1 su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu (10 gr), 1 paket vanilya (5 gr), Aldığı kadar un Elmalı Harcı İçin:
3 adet rendelenmiş elma, 1 çay bardağı şeker, 1 çay kaşığı tarçın Üzeri İçin:
Pudra şekeri Yapılışı
Üzeri için;elmaların kabuğunu soyup rendeleyelim
İçine şekeri ve tarçını ilave edip karıştıralım
Bir kaba yumurtayı ve şekeri koyup iyice karıştıralım
Üzerine margarini ilave edip karıştıralım
Sonra vanilyayı, kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım
Hamuru iki eşit parçaya ayıralım
Büyük boy yuvarlak borcamın her tarafını margarinle güzelce yağlayalım
Hamurun yarısını eşit olacak şekilde tepsiye güzelce yayalım
Hamurun üzerine elmalı harcı döküp eşit şekilde yayalım
Kalan hamuru elmalı harcın üzerine eşit şekilde rendeleyelim
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Soğuyan Elmalı Turtamızın üzerine pudra şekeri serpip servis yapın
1 adet yumurta, 1 paket eritilmiş margarin (250 gr), 1 su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu (10 gr), 1 paket vanilya (5 gr), Aldığı kadar un Elmalı Harcı İçin:
3 adet rendelenmiş elma, 1 çay bardağı şeker, 1 çay kaşığı tarçın Üzeri İçin:
Pudra şekeri Yapılışı
Üzeri için;elmaların kabuğunu soyup rendeleyelim
İçine şekeri ve tarçını ilave edip karıştıralım
Bir kaba yumurtayı ve şekeri koyup iyice karıştıralım
Üzerine margarini ilave edip karıştıralım
Sonra vanilyayı, kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım
Hamuru iki eşit parçaya ayıralım
Büyük boy yuvarlak borcamın her tarafını margarinle güzelce yağlayalım
Hamurun yarısını eşit olacak şekilde tepsiye güzelce yayalım
Hamurun üzerine elmalı harcı döküp eşit şekilde yayalım
Kalan hamuru elmalı harcın üzerine eşit şekilde rendeleyelim
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Soğuyan Elmalı Turtamızın üzerine pudra şekeri serpip servis yapın