Elmalı Turta (Tek Lokmalık) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 buçuk yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Alabildiğince un
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Turta (Tek Lokmalık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.
- Elmaları rendeleyip üzerine şeker ve tarçını ekleyip 10 dk pişirelim.
- Daha sonra cevizleri ekleyip soğumaya bırakalım.
- Hamurunuz için un harici bütün malzemeyi düzgünce karıştıralım.
- Daha sonra denetimli bir biçimde unumuzu ek edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Aslında dilediğiniz hali verebilirsiniz ancak ben minik olsunlar diye küçük cupcake kalıbını kullandım.
- Minik toplar yapıp formunu kalıpta verip içine harcımızı koyalım.
- Hamurdan modüller koparıp üzerine şeritler yapıp evvelden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
- Pişen turtaların üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapalım … afiyetle ???? instagram @sirinn_mutfagimm.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.