
Elmalı Tepsi Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı zencefil
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- 3 orta boy kabuğu soyulup küp doğranmış elma
- Tarçın
- 1 tatlı kaşığı susam
Elmalı Tepsi Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şeker iyice köpük gibi olana kadar çırpılır.
- Arkasından sıvı malzemeleri ekleyip tekrar çırpılır.
- En son kuru malzemeleri ekleyelim (Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim)çok az çırpıp bırakalım.
- Uygun bir tepsi ya da borcama yağladıktan sonra hamuru dökelim.
- Üzerine minik küp küp doğranmış elmaları, tarçını ve susamı serpelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.