Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Tart

Elmalı Tart
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
elmali-tarte.jpg

Elmalı Tart Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım paket margarin yahut tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağından biraz fazla un
İçi için:
  • 4 büyük elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç ceviz
Üzerine;
  • Pudra şekeri

Elmalı Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  2. Rendelenmiş elma, toz şeker, tereyağ tarçın suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavuruyoruz, kavurduktan sonra cevizimi ekleyip soğuması için kenara alıyoruz.
  3. Hamurumuzu hazırlıyoruz, margarin, sıvı yağ, toz şeker, yumurta, kabartma tozu, vanilya karıştırıp unumuzu ekliyoruz.
  4. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  5. Portakal büyüklüğünde bir kesim koparıp streç ile sarıp dondurucumuza kaldırıyoruz.
  6. Kalan hamurumuzu tepsimize yayıp çatalla iz yapıyoruz.
  7. Kabarmaması için ve iç harcımızı hamurumuzun üzerine yayıyoruz.
  8. Akabinde donmuş olan hamurumuzu tepsimizin üzerine rende ile rendeliyoruz.
  9. 160 derecede ortalama on beş dakika pişiriyoruz.
  10. Birinci sıcağı çıktığı vakit pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyetler olsun ❤️.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt