
Elmalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram tereyağ- margarin
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı dövülmüş fındık
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı un.
- 4 adet orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için elmaları temizleyip kabuklarını soydum. Herbirini rendeleyip, uygun bir tencereye aldım. Şeker ve tarçını ilave ederek 10 dakika kadar pişirdim soğumaya bıraktım.
- Hamuru için; un hariç bütün malzemeleri bir kaba aldım unu ekleyerek kaşıkla karıştırdım. Yapışkan bir hamur olmalı bu yüzden hiç el değdirmeden sadece kaşıkla yaptım.
- Hamurun büyük bir kısmını (Geriye 3 kaşık kalacak kadar) borcama alıp, yaydım.
- Üzerine elmalı harcı yaydım. Kalan hamura yarım su bardağının ekledim yine sadece kaşıkla karıştırdım. Oluşan kırıntıları elmaların üstüne serptim.
- 180 derecede kızarana kadar pişirdim. Kek soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip, dilimledim servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun????