teknolojiuzmani
FD Üye
Elmalı Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 adet elma
Elmalı Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpın. Sıvıyağı ek edin ve çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tarçını ekleyerek nazikçe karıştırın.
- Elmaların kabuklarını soyun ve küp halinde doğrayın.
- Yağlanmış tepsiye hamuru dökün. Üzerine elmaları koyun ve hamura batmasını sağlayın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
- Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.