
Elmalı Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağından biraz fazla yoğurt (sütle yoğurdu da karıştırabilirsiniz aynı ölçü olacak şekilde, ben öyle yaptım)
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Arzuya göre ceviz ya da fındık, üstüne tarçın
- 2 adet elma ( tatlı daha iyi olur)
Elmalı Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurt süt, şeker, yağ ve vanilini güzelce çırpıyoruz. (boza gibi bir kıvama geliyor)
- Çırptıktan sonra buradan yarım bardak piştikten sonra üzerine dökmek için sos ayırıyoruz.
- Sosumuzu ayırdıktan sonra 2 yumurta kırıp tekrar çırpıyoruz.
- Sonra unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyerek keki bitiyoruz.
- Kıvamı aşırı akışkan olmuyor orta bir kıvam olsun. Çok koyu olursa sütle açabilirsiniz.
- Bu ölçüler orta büyüklükteki bi tart kalıbı için. Daha büyük bir tepsi ya da borcam kullanacaksanız ölçüleri 1 bardak şekline çıkarın.
- Tart kalıbımızı tereyağıyla yağlayıp biraz un serpiyoruz.
- 2 adet elmamızı soyup kesip ince ince dilimliyoruz.
- Dilimleri yanyana iç içe bakacak şekilde dizip( iç kısmı da dolacak fotoğrafta dolu kısmını çekmeyi unutmuşum
- Üzerine kek hamurumuzu döküyoruz.
- Üstüne ceviz ya da fındık atabilirsiniz.
- Ben 20-25 dk 180 derecede pişirdim.Önceden biraz fırını ısıtabilirsiniz. Herkes kendi fırınını daha iyi tanır o yüzden bazı fırınlarda 15 dk da bazılarında 30 dk da pişebilir
.
- Kekimiz piştikten sonra biraz soğumasını bekliyoruz, sonra kalıptan çıkarıp üzerine fırçayla sosu sürebilirsiniz.
- Tarçın severseniz en son tarçın atabilirsiniz.
Elmalı Soslu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı