elektronikci
FD Üye

Elmalı Soslu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 2 adet elma (orta boy)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- Tarçın
Elmalı Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı ve yarım su bardağı sıvı yağı mikser ile güzelce çırp. Bu sostan 1 su bardağı ayır.
- Geriye kalan sosa 3 yumurta, kalan yarım su bardağı sıvı yağ ve vanilini ekleyerek çırpmaya devam et.
- Elenmiş un ile kabartma tozu da ekleyerek tekrar çırp.
- Kullanacağın borcam yahut tepsiyi yağladıktan sonra çok az un serp.
- Harcı tepsiye dökdükten sonra üzerine ince ince doğradığın elma dilimlerini diz.
- Evvelce ısıtılmış 180° fırında kapağı hiç açmadan yaklaşık 30 dakika pişir.
- Pişen kekin birinci sıcağı çıkınca üzerine ayırdığın 1 bardak sosu gezdir.
- Sosunu çektikten sonra buzdolabına alarak 1-2 saat dinlendir.
- Üzerine tarçın serptikten sonra servis edebilirsin. Afiyet olsun.