bilgisayarci
FD Üye

Elmalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 adet elma
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İsteğe göre ceviz veya fındık
Elmalı Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak elmalarımızı rendeleyip, tavamıza alalım.
- İçerisine şeker ve tarçını ekleyip, suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çeken elmalı harcımızı yağlı kağıt serili tepsimize alarak düzleyelim.
- Hamurumuz için; yumurta ve şeker güzelce köpürtelim.
- İçerisine süt, un, kabartma tozu, vanilya ekleyip akışkan hamur elde edelim.
- Soğuyan elmalı harcımızın üzerine hazırladığımız hamuru dökelim.
- 180 derecelik fırında 16-22 dakika arası pişirelim (Lütfen kontrol edelim fırına göre pişme süresi değişir).
- Pişen kekimizi sıcaklığıyla başka yağlı kapıda ters çevirip rulo yapalım.
- Üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun.