bilgisayarci
FD Üye
Elmalı Rulo Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet elma
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 ml bardak ölçüsü
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Pudra şekeri
Elmalı Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elmaları soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
- Uygun bir tavaya elmaları ekleyip şekeri ilave edin elmalar suyunu salıp çekene kadar güzelce yumuşayana kadar pişirin.
- Tarçın ekleyip karıştırın ocağın altını kapatıp bekletin.
- Daha sonra kek için; yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın .
- Sütü ve öteki materyalleri ekleyip spatula yardımıyla aşağıdan üste gerçek güzelce karıştırın.
- Fırın tepsisine fırın kağıdı serin .
- Üzerine elmaları eşit biçimde yayın .
- Kek harcını elmaların üzerine eşit formda yayın.
- Fırın tepsisini tezgaha bir kaç sefer vurup evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar denetimli pişirin.
- Pişen kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine bir fırın kağıdı daha koyup kekinizi zıt çevirin.
- Elmalı kısım üste gelecek formda olacak üzerindeki fırın kağıdını yavaşça çekip alın ve altta kalan fırın kağıdı ile kekin dar olan kısmından rulo halinde sarın .
- Bir servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpiştirip istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.