Elmalı Rulo Kek Tanımı İçin Gereçler
Keki İçin;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1.5 su bardağı un
- 4-5 adet elma
- 1 su bardağı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı ceviz (isteğe bağlı)
- Pudra şekeri
- Çikolata sosu
Elmalı Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel elmalı harcı için elmaları soyup, rendeleyin ve ocağa alın.
- Suyunu salıp çekince şekeri ve tarçını ekleyip ocaktan alın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit halde yayın.
- Kek harcı için yumurta ve şekeri çırpın.
- Üzerine süt ve öbür materyalleri de ekleyip karıştırın .
- Ve elmalı harcın üzerine eşit formda yayın.
- Tepsiyi 1-2 kez tezgaha vurun üzerindeki hava kabarcıkları sönsün.
- 170 derecelik ısınmış fırında pişirin. Kek süratli pişiyor denetimli olarak pişirin.
- Pişen kekin birinci sıcaklığı çıkınca üzerine yağlı kağıt serin ve çevirin
- Kek kısmı altta kalacak ve yavaşça sararak rulo yapıp servis tabağına alın üzerine pudra şekeri serpin ve çikolata sosu ile süsleyin. Afiyet olsun .
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.