
Elmalı Rulo Kek Tanımı İçin Materyaller
Elmalı harç
- Yarım su bardağı şeker
- 7 tane elma orta uzunluk
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı fındık yada ceviz
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
Elmalı Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle elmaları rendeleyin ve tavaya şekerle birlikte alın.
- Sulanıp çektikten sonra altını kapatıp tarçın, ceviz ekleyin. Ben ceviz fındık karışık kullandım.
- Daha sonra tepsiye yağlı kağıt serip üzerine elmalı harcı serin. Ben 5 tane elma kullandım az geldiği içim 7 tane kullanmanızı öneririm.
- Kek için de şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırptıktan sonra tüm gereçleri ekleyip karıştırın.
- Elmalı harcın üzerine serin ve evvelden ısıtılmış 175 derece fırında ortalama 20 dk pişirin.
- Fırından çıkarınca üzerine yağlı kağıt koyup zıt çevirin.
- Rulo yapın ve soğuyunca dilimleyin. Afiyet olsun
.