teknolojiuzmani
FD Üye

Elmalı Rulo Kek Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için;
- 6 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Elmalı Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmaları soyup rendeleyelim uygun bi tavaya alalım şekeri ekleyip karıştırarak pişirelim (şeker eriyip elmalar rengini alıp suyunu çekene kadar pişirmek kâfi olur).
- Hazırladığımız elmalı iç harcını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp ince bir katman halinde yayalım.
- Kek evresine geçelim yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sütü ekleyip bir tıp karıştıralım un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip içinde topak kalmayana kadar çırpalım.
- Akabinde döktüğümüz elmanın üzerine kek harcınıda döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Sıcakken altına bir fırın kağıdı daha serip aksi çevirelim.
- Daha sonra sıcakken fırın kağıdı yardımıyla saralım soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun.