
Elmalı Rulo Kek (Çatlama Ve Kırılma Olmadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ılık yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 7 adet iri elma (tatlı)
- Yarım su bardağı şeker
- 1,5 çay kaşığı tepeleme tarçın
- Ceviz
Elmalı Rulo Kek (Çatlama Ve Kırılma Olmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelilkle elmalar kabukları soyulup rendelenir bir tavaya konulur.
- Şeker eklenir ve tarcın suyu cekilene kadar pişirilir.
- Suyu cekince altı kapatılıp ceviz eklenip karıştırılır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip üzerine yayılır spatula ile düzeltilir.
- Hamur içinde; Yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.
- Süt eklenir,vanilya, kabartma tozu ve unuda yavaş yavaş ekleyip çırpılır.
- Kek harcımız olunca elmalı harcın üzerine dökülüp spatula yardımı ile düzlenir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
- Fırından çıkartınca 2-3 dakika beklenip kekin üzerine yağlı kağıt konulur ve ters çevrilir tepsi.
- Üst kısımda kalan kağıt dikkatli şekilde alınır.
- Elmalar iç kısma gelecek şekilde rulo yapılır.
- Dikkatli ve sıkı sarmalısınız.
- Üzerinede bez örtüp 5 dakika bektilir ve üzeri açılır.
- Soğuduktan servis edebilirsiniz????.