
Elmalı Pudingli Toplar Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet orta boy elma
- 1.5 paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kakaolu puding
- Süt ( pudingin üzerinde ki ölçüye göre)
Elmalı Pudingli Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları yıkayıp kabuklarını soyup rendeliyoruz.
- Rendelediğimiz elmaları yanmaz bir tavaya alıp üzerine 1 çay bardağı şekeri de ekleyip ocağa alıyoruz.
- Elmalar kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriliyor.
- Elma pişerken petibör bisküvi derin bir kaba alıp küçük küçük parçalara ayırıyoruz (ben elimle kırdım).
- Pişen elmaları 1 2 dk beklettikten sonra bisküvinin üzerine döküp elimizle karıştırıyoruz iyi bi şekilde.
- Hazırladığımız karışımı elimizde ceviz büyüklüğünde toplar yapıp fırın tepsisine (başka bir şeyede dizebilirsiniz) diziyoruz.
- Pudingi üzerinde ki süt ölçüsüne göre hazırlıyoruz hazır olan pudingi yaptığımız elma toplarının üzerini kapatacak şekilde döküyoruz.Ve hazır afiyet olsun ????????.