iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
Hamur
500 gr un
300 gr tereyağ
150 gr şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı süt
İç Harç:
6 yeşil elma (kabuksuz rendelenmiş)
1 avuç kuru üzüm
2 avuç ceviz (elde kırılmış)
120 gr esmer şeker
1 yemek kaşığı tarçın
Un ve tereyağını bir kapta birbirlerine yedirecek şekilde ufalayın Daha sonra şeker, yumurta ve sütü ekleyip, bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun Hamuru 2’ye bölüp, streç filme sarıp dolapta en az 1 saat bekletin
İç harcın bütün malzemesini karıştırıp, dolapta yarım saat bekletin
Hamuru alıp, taban olacak sekilde merdane ile açın ve pişirme kalıbına yerleştirin İç harcı içine ekleyin Kalan hamuru da açıp üzerine kapak yapın, kenarlarını yumurta akı ile yapıştırın
Yumurtanın sarısını fırça ile hamurun üzerine sürün 180 derece fırında 40 dakika pişirin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
Hamur
500 gr un
300 gr tereyağ
150 gr şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı süt
İç Harç:
6 yeşil elma (kabuksuz rendelenmiş)
1 avuç kuru üzüm
2 avuç ceviz (elde kırılmış)
120 gr esmer şeker
1 yemek kaşığı tarçın
Un ve tereyağını bir kapta birbirlerine yedirecek şekilde ufalayın Daha sonra şeker, yumurta ve sütü ekleyip, bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun Hamuru 2’ye bölüp, streç filme sarıp dolapta en az 1 saat bekletin
İç harcın bütün malzemesini karıştırıp, dolapta yarım saat bekletin
Hamuru alıp, taban olacak sekilde merdane ile açın ve pişirme kalıbına yerleştirin İç harcı içine ekleyin Kalan hamuru da açıp üzerine kapak yapın, kenarlarını yumurta akı ile yapıştırın
Yumurtanın sarısını fırça ile hamurun üzerine sürün 180 derece fırında 40 dakika pişirin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.