
Elmalı Hisse Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2.5- 3 su bardağı un
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Hisse Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Rendelenmiş elma şeker ve tereyağ ile pişirilir. Suyunu çekene dek pişirin. ( elmalar çok sulu ise pişirme öncesi fazla suyunu sıkabilirsiniz. )
İç gereç sulu olmazsa tart yumuşamaz. O yüzden iç harcımız olabildiğince kuru olmalıdır. ✓
- Tarçın ve ceviz eklenir, karıştırılır.
- Soğuması için kenara alınır. ✓
- Yumurta, oda sıcaklığında tereyağ, sıvı yağ ve şeker karıştırma kabına alınır. ✓ sirke eklenir.
- Sirke hamura kıtırlık veriyor, kesinlikle ekleyin, farkı göreceksiniz. ✓ azar azar un eği ile ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir. ✓
- Hamur 3 modüle bölünüp 1 kesimini buzdolabına kaldırılır. ✓
- Kalan hamur tart kalıbına nazaran kenar hissesini da hesap ederek açılır. ✓
- Hamuru kalıba serip hali düzeltilir. ✓
- Çatal ile üzerine meczuplar açılır
delmek, fazla kabarmasını önlüyor ve halini koruma etmesini sağlıyor. ✓
- Elmalı harç hamurun üzerine yayılır. ✓
- Donmuş olan hamur rendelenerek tartın üzeri kapatılır. ✓
- 180 derece alt üst ayarda alt ve üstü büsbütün kızarana kadar pişirilir.
yavaş yavaş içini çekerek kızarmalı, aksi halde iç harcı yumuşatır. ✓
- Tamamen soğuduğunda pudra şekeri ile süslenir. Afiyet olsun ????
.