
Elmalı Muffin Tart Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram oda ısısında tereyağ (6-7 kaşık)
- 1 küçük çay bardağı toz şeker
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 6-7 su bardağı un (ben 6,5 kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 5 adet orta uzunluk kırmızı elma
- 3-4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın (seviyorsanız arttırın)
Elmalı Muffin Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağ, şeker, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtaları bir kapta güzelce karıştıralım. (mikser yahut el çırpıcısıyla da karıştırabilirsiniz, ben spatula kullandım).
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ek edelim. Güzelce yoğuralım, buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Tencereye alıp üzerlerine şeker dökelim. Suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Tarçını da ek edip karıştıralım ve ocaktan alıp büsbütün soğutalım.
- Dinlenen hamurdan modüller koparıp (ben kesimleri 60 gram olarak ayarladım) elimizle yuvarlayalım ve muffin kalıplarına yerleştirelim.
- Çay bardağı ile hamurların üzerlerine bastırıp ezelim. İçlerine elmalı harçtan paylaştıralım. Artan hamuru rendeleyelim ve muffinlerin üzerlerine serpiştirerek kapatalım. (eğer hamur yumuşadıysa rendelemek sıkıntı olabilir biraz buzluğa kaldırıp sonra yapabilirsiniz).
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında muffinlerin üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
Elmalı Muffin Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı