Elmalı Küçük Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağından (200 ml’lik) 1 parmak eksik toz şeker
- 1 paket vanilya
- 250 gram tereyağı yada margarin (eritilip soğutulmuş)
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 3 adet elma rendesi
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Elmalı Küçük Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu turtalar çok tatlı, çok şık ve çok lezzetli arkadaşlar şayet varsa meskeninizde minik tart kalıplı tepsiniz(yoksada alın bence zira bu tepsilerde yapılan küçük kekler, cheesecake ve küçük turtalar için çok kullanışlı) varsa elmalı turtaları bunlarda yapmak da farklı bir hoş ve şık oluyor.
- Yumurta, şeker be vanilyayı derin bir yoğurma kalıbına alın ve çırpın, eriyip biraz soğumuş yağımızı da ek edelim tekrar güzelce çırpıp kabartma tozunu ek edelim unu da azar azar ek edip karıştıralım.
- Un eksik gelirse 1 2 yemek kaşığı daha ek edip düzgünce yoğurun, hamurun 3/1 ini alıp buzluğa kaldırın oburunu de biraz dinlenmesi için kenara alın.
- Bütün malzemeyi karıştıralım kenara alalım.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp merdane ile açın, kalıp yada geniş ağızlı bir su bardağı ile kesip, kalıbın içleri yerleştirin.
- İçlerine elmalı harçtan paylaştırın, buzluktaki hamuru çıkarıp rendeleyin, elmalı harçların üzerine yerleştirin, birer yemek kaşığı da süt dökün hamurların üzerine.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarın biraz soğuyunca kalıptan çıkarın minik turtaları ve üzerine biraz pudra şekeri serpin sonrada afiyetle yeyin, ikram edin.