
Elmalı Milföylü Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet milföy (12 adet gül)
- 2 adet elma
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- Kayısı reçeli
Elmalı Milföylü Gül Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle su ve limon suyunu karıştırın. Bu karışım elmalarımız kararmaması için.
- Elmaları ince inçe kesin (Kabuğunu soymayın) ve suya koyun kararmasın.
- Tarçın ve toz şekeri küçük bir kasede karıştırın. Bu karışım hamurumuzun iç tarafına serpmek için (Ben fazla kullandım arttı)
- Milföy hamurunu görseldeki gibi kesin. Kayısı reçelini hamurun ortasına sürün.
- Elma dilimlerini biraz hamurdan dışa bakacak şekilde yerleştirin. Görselde gördüğünüz şekil.
- Tarçın ve toz şeker karışımını serpin ve hamuru üzerine katlayın yarıdan.
- Bir uçtan diğer uça milföyünüzü sarın, burada çok önemli elmalar inçe kesildiyse sarması o kadarda kolay olacak.
- Ardından küçük yağlanmış kek kalıplarına yerleştirin ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişiyor. Çok pratik ve oldukça lezzetli bir tatlı oluyor yanında dondurmada servis edilebilir. Kaydetmeyi unutmayın????