iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Milföy Tatlı Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için ;
*3 adet orta boy elma
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Dilerseniz çekilmiş ceviz içi
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Milföy Tatlı Tarifi Yapılışı İç harcı için elmaların kabukları soyulup rendelenir Üzerine toz şekeri ve tarçın ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar karıştırılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır,*milföyler bıçak yardımı ile köşelerinden* kesilir
Ortasına soğuyan elmalı iç harcından koyulur
Kenarları sırayla ortada birleştirilip kapatılır
Hazırlanan*milföy tatlısı yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine dizilir
Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir
Fırından çıkarılan elmalı milföy tatlılarının üzerine pudra şekeri serpilir ve tatlımız hazır
AFİYET OLSUN
*3 adet orta boy elma
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Dilerseniz çekilmiş ceviz içi
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Elmalı Milföy Tatlı Tarifi Yapılışı İç harcı için elmaların kabukları soyulup rendelenir Üzerine toz şekeri ve tarçın ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar karıştırılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır,*milföyler bıçak yardımı ile köşelerinden* kesilir
Ortasına soğuyan elmalı iç harcından koyulur
Kenarları sırayla ortada birleştirilip kapatılır
Hazırlanan*milföy tatlısı yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine dizilir
Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir
Fırından çıkarılan elmalı milföy tatlılarının üzerine pudra şekeri serpilir ve tatlımız hazır
AFİYET OLSUN