
Elmalı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Magnolia için;
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 kutu sıvı krema
- Cici bebe, burçak bisküvi veya petibör bisküvi
- 6 adet elma
- 5 yemek kaşığı toz şeker (Elmalar ekşi ise şeker oranı artırılabilir.)
- 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim ????
- Öncelikle muhallebiyi hazırlıyoruz vanilya ve krema eksik tüm malzemeleri tencereye katıp karıştırarak pişirelim.
- Piştikten sonra altını kapatıp muhallebinin üzerine streç veya poşet ile muhallebiye değecek şekilde üzerini kapatalım ki kabuk tutmasın.
- Muhallebi soğuyana kadar elmaların kabuğunu soyup küp küp kesip tavaya katalım.
- Üzerine toz şeker ve tarçın ekleyip karıştıralım ocağın üzerine katıp ara sıra karıştırarak pişirelim.
- Ilıyan veya soğuyan muhallebimize krema ve 1 paket vanilya ekleyip 3 dakika mikser ile çırpalım.
- Kullanacağımız bisküvileri rondodan geçirelim dilerseniz içerisine fındık, fıstık, yer fıstığı vs katabilirsiniz.
- Magnoliayı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Ben elmalı harcı magnolianin orta kısmına tek kattım.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun ????
Elmalı Magnolia Tarifi Fotoğraflı Yapılışı