elektronikci
FD Üye

Elmalı Kuru Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram tereyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 pk vanilya
- 1/2 (yarım) pk kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 2-3 adet elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
- 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
Elmalı Kuru Üzümlü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmaları soyup rendeleyin, tavaya alın.
- Şekeri ekleyin suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Ocaktan alıp tarçın,üzüm, ceviz ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
- Tereyağını şeker ile çırpın .
- Sıvı yağ, yumurta, yoğurt ekleyip çırpın .
- Vanilya ,kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşak ele yapışmayan hamur yoğurun ( unu azar azar ekleyin).
- Hamuru 30 dk buzdolabında dinlendirin.
- Cevizden az büyük olcak halde toplar yapın.
- Elinizle bastırarak inceltin.
- 1 tatlı kaşığı iç̧ doldudan koyup uçlarını ortada birleştirip toplar yapın.
- 180 derecede evvelden ısıtılmış fansız fırında 20-25 dk pişirin.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis yapın afiyet olsun.