
Elmalı Kurabiyem (Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Un (alacağı kadar)
- 5 tane büyük boy elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Elmalı Kurabiyem (Yumurtasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce iç harcımızı hazırlayarak başlayalım .Elmaları yıkayıp soyalım.
- Yapacağımız tava içerisine rendeleyelim.
- Ocağın altını yakıp pişirelim.
- Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyelim.
- 5 dakika daha pişirdikten sonra tarçın ekleyip kapatalım soğumaya bırakalım.
- Şimdi hamuru yapmaya başlayalım .Oda sıcaklığındaki margarini bıçakla leğenin içerisine doğrayalım.
- Pudra şekeri, yağ ,yoğurt hepsini karıştıralım.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyip kabartma ve vanilyayı ekleyelim .
- Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye içerisine ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp elimizle açıp bir tatlı kaşığı elma harcı doldurup bırakalım.
- Bütün hamuru aynı işlemi yaptıktan sonra 180 derecelik ısınmış fırında 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra pudra şekeri eleyelim .
- Soğuduktan sonra servis edebiliriz çok lezzetli oldu afiyet olsun yapacak arkadaşlara.