Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram yumuşatılmış margarin
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabarma tozu
- 3.5 su bardağı un
- 4 adet elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurun tüm materyalleri karıştır yoğur.
- İç harcın tüm materyallerini pişir elma suyunu çekince soğumaya bırak
- Ceviz büyüklüğünde hamuru al kare hali ver evvel sağ üstten yedi modül şerit kes sonra alt soldan 8 şerit kes.
- Alt sağa elmalı harcı koyup üst solu alt sağın üstüne kapat.
- Daha sonra sağdan soldan çaprazlama şeritleri kapat form tamam. siz isterseniz.
- İsteğin formu verebilirsin üçgen kesip sarabilesin. Hamuru bekletmeden çabucak yapıp fırına veriyoruz.
- 180 derecelik fırında pişir vakit vermiyorum fırından firana değişiyor soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiştirip afiyetle yiyoruz.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı