Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 4 adet elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları soyup rendeleyip uygun bir tavaya alın üzerine şekeri ekleyip orta ara karıştırarak pişmeye bırakın büsbütün elmalar yumuşamaya başlayınca üzerine tarçın ve cevizi ekleyip bir iki cins karıştırıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için gereken bütün materyalleri yoğurma kabına alıp elimizle karıştıralım ununu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur hazırlayalım.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp düz bir yerde çay tabağı boyutunda açalım. Elmalı harçtan 1 çay kaşığı koyup rulo halinde saralım fotoğraftaki manzara edilecek.
- Daha sonra bütün hamura tıpkı süreci yapıp, 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim fırından çıktıktan sonra soğutup, üzerine pudra şekeri serpelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.