
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
İç harçı için;
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İsteğe bağlı yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 250 gram margarin (oda ısısında)
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımız hazırlanır.
- Elmalar rendelenir.1 çay bardağı şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip suyu çekene kadar kavrulur.
- Ceviz konulacaksa kavrulmaya yakın eklenir iç harç soğumaya bırakılır.
- Hamur imaline geçilir. Oda ısısında olan margarin bir kaba alınır ,üzerine 1 fincan pudra şekeri ,1 yemek kaşığı yoğurt eklenir yoğrulur.
- 1 çay kaşığı kabartma tozu eklenir yoğrulur.
- Azar azar un ek edilir kıvama gelince istediğiniz formu verip iç harçı konulur. (benim verdigim form ile 35 adet çıkıyor )
- Önceden ısıtılmış 175 ° c fırında 20-30 dk ortası pişirilir. Afiyet olsun.