Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardak pudra şekeri
- 2 yemek kaşık yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 adet elma orta boy
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
- 1 avuç dövülmüş ceviz (Tercihen )
- Üzerine de tercihen pudra şekeri dökebilirsiniz
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içerisine margarini alıp kesimlere ayırıyoruz.
- Daha sonra pudra şekeri, yumurta yoğurtu da ekleyip yoğuruyoruz.
- İçerisine un ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Yoğurduktan sonra içini hazırlamaya geçiyoruz. İç gereç hazırlanırken hamurda dinlenmiş olsun.
- 3 adet elmayı rendeleyip şeker ve tarçınla birlikte suyunu çekene kadar hafif pişiriyoruz.
- Pişmeye yakın içerisine cevizleri ekliyoruz ve karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra hamuru alıp dilediğiniz biçimi verip içerisine elmalı harcımızı koyup kapatıyoruz.
- 170-180° de altı üstü hafif kızarana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.