Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 4 adet elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcı için elmalarını soyup rendeleyelim, toz şekeri ekleyelim ve suyunu çekene kadar pişirelim.
- Sonra en son tarçını koyalım ve soğumaya bırakalım.
- Yoğurma işlemi için önce yağımızı eritelim ve soğutalım.
- Hamur için un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştıralım.
- Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde beze yapalım (ben patates şekilli kesme aparatı kullandım ).
- Elimizle bastırarak açıp ortasına 1 tatlı kaşığı elma harçı koyalım ve şekil verelim.
- Bütün hamuru bu şekil yapalım ve yağlı tepsimize dizelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20,25 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.
Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.