
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardak pudra şeker
- 1 çay bardak sıvı yağ
- 1 çay bardak yoğurt katı yerinden
- Bir fiske tuz
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un
- Kabartma tozu
- 5-6 elma
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kaşık limon
- Tarçın
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce elmaları soyup rendeliyoruz. Bir tavada içi için olan tüm malzemeleri ekliyoruz. Tavanın kapağını kapatarak elmalar kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Hamur malzemeleri hepsi karıştırılıp yoğrulur.
- Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açılır.
- Yuvarlak kurabiye kalıbı kullanarak, şekil verip kesiyoruz.
- Kestiğimiz yuvarlak şeklin arasına elmalı harcı koyup ikiye katlıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceki fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Pişen ve soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiyoruz.