Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabarmatozu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2,5-3 su bardağı un (kontrollü)
- 3 büyük elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın (İsteğe bağlı)
- Ceviz (İsteğe bağlı)
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları soyup rondoda çekiyoruz.
- Tavaya alıyoruz.
- Şekeri ekleyip suyunu çekene kadar karıştırarak ağzı açık şekilde pişiriyoruz.
- Ceviz, tereyağı ve tarçını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru:Yumuşamış olan tereyağını,sıvı yağ,pudra şekeri, yumurta ve yoğurdu karıştırıyoruz.
- Kabartma tozunu ve kontrollü bi şekilde unu ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı da 4 e bölüyoruz.
- Yuvarladığımız ceviz büyüklüğünde ki parçaları tırtıklı patates kesici aparatın üstüne bastırıp iç harici koyuyoruz. Ve yuvarlayıp şekilli bi şekilde hazırlıyoruz kurabiyeleri.
- 200 derecede pişirip az soğuyunca pudra şekeri serpiyoruz.
- Tırtıklı aparatin üstüne biraz un elersek yapışmaz.
- Piştikten sonra tepsinin üzerini örtmek istiyorsak havlu kağıtla örtülmeli. Yumuşamamasi için.Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.