teknolojiuzmani
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Un
- 2 büyük uzunluk elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Rendelediğimiz elmayı, tarçını ve şekeri küçük bir tencereye alalım.
- Orta ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca cevizleri ekleyelim.
- Yoğurma kabına un hariç hamur gereçlerini alarak güzelce karıştıralım. Yavaş yavaş un ek edelim.
- Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim. Unu çok fazla ekleyerek hamurumuzu sertleştirmeyelim.
- Yoğrulan hamuru 4 kesime bölüp beze yapalım.
- Bezelerden birini tezgaha alalım.
- Bezeyi unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak formda açalım. (açılan hamurun tam yuvarlak olması için tencere kapağı ile kestim)
- Evvel dörde, her bir parçayı da 2 ye bölelim. Toplam 8 üçgen elde ediyoruz.
- Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyarak, sigara böreği sarar üzere saralım. Her beze için tıpkı süreci uygulayalım ve tepsiye dizelim.
- Evvelce ısıtılmış fırında 170 derece, alt-üst ayarda pişirelim. Kurabiyelerin altı hafif kızarınca fırından alalım.
- Elmalı kurabiyelerimiz ılıyınca üzerine pudra şekeri serpip, servis edelim. Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.